Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
    Еднакви са!
    Но все пак е редно да уточниш каква кола и модел си гледал защото има и такива които ползват различен съединител с лагерпомпа, а там и маховика е друг!
    Става въпрос, дали съединител и маховик от 147 1.9 JTD 115 става за GT 1.9 JTD 150 ? Идеята е, че случайно ми попадна оферта за такъв комплект, моите не са за смяна, но все пак ми е интересно дали биха станали.

П.С. Ако някой колега има нужда от такъв комплект, мога да покажа обявата(НЕ Е МОЯ).
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
    DUCATI Monster
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• Така колеги след 4 часа ... резултата е че фара не може или поне аз не мога да го напасна ... ако можете помагайте ... загледайте се към решетката за този луфт говоря
      Attached Files
      Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
      Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Нещо маската май е мръднала и трябва да играе чуката.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
        Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Според мен проблема ти е в бронята, или в гредичката под бронята.Моя съвет е да свалиш бронята и да направиш ревизия на това под нея.Самата броня може да поуправиш с пистолет за горещ въздух.Не знам историята на инцидента нито какво си правил след това, дотук виждам луфт под фара, ако приемем че фара не е пострадал значи си е на мястото и следва да оправиш това което не е намясто си а не да натъманяваш нещата според него.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Значи удариха ме .. каалника е леко изкривен .. фара беше счупен , това е новия , фарът съм го напаснал като по учебник , близа си в леглото перфектно , двата болта дето го дъежар се опитах с тях да го регулирам , единия навивах повече другия разхлабвах и обратното и това е най доброто което се получи , но както се вижда не е кактп трябва ..

Comment

• Бе тоя фар не си е на мястото....аз така го виждам.Много е към сърцето,отляво има доста луфт....оттам идва и кривината му.....вече и пластмасата и тя трябва да легне до долу,след като се намести фара.
              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Значи това което не е мръднало си е на мястото и по него нападваш другите детайли.Все някъде нещо е мръднало и трябва да го отремонтираш.Гредичката под копок до не е мръднала нанякъде.Така по снимка....Огледай луфта между калника и предната врата, такъв като от другата страна ли е, виж и там където калниците се съединяват с предните колонки/пред огледалата/ , от двете страни трябва да е еднакво.На един познат с подобен проблем отдясно го открихме като направихме шаблон от дебел картон на лявата страна на гредичката от центъра до калника и го завъртяхме огледално надясно и лъсна проблем в една извивка която принципно не си личеше.Освободихме всичко понапънахме гредичката отдясно докато дойде по шаблона и така се оправи всичко на мястото си.

Comment

• Добре а проблема може ли да е от това че фара не е оригиналем , а е Тайвански ?

Comment

• Е не мога ти кажа, би трябвало да са еднакви.

Comment

• Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                      Бе тоя фар не си е на мястото....аз така го виждам.Много е към сърцето,отляво има доста луфт....оттам идва и кривината му.....вече и пластмасата и тя трябва да легне до долу,след като се намести фара.

В ляво луфта идва от това че колата в момента е ударена и ще се прави .. фара е легнал перфектно в леглото си .... няма как да легне по добре ще го мъча пак но мисля първо да оправят калника и тогава вече ще го видим как ще става

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                        Добре а проблема може ли да е от това че фара не е оригиналем , а е Тайвански ?
                        Ей...в интеркар са най ефтини)....а бе и виетнамски да е...требва го напаснеш....
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                          В ляво луфта идва от това че колата в момента е ударена и ще се прави .. фара е легнал перфектно в леглото си .... няма как да легне по добре ще го мъча пак но мисля първо да оправят калника и тогава вече ще го видим как ще става
                          Мислех ,че калника е изряден.Щом не е...може би е понапрегнал и бронята и затова тя да е леко напъната надолу....от тук и фугата.Вижте хубаво,някъде има нещо усукано.
                          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Върти ми се в главата да сменя и другия фар ... защото сега единият е изкрящ а другия по тъмен ... или е пожълтял от времето и дори полиранетп не го опрява .. и като го сваля него ще се опитам да го оправя ....

Comment

• Нещо се втиросваш май? Ако десния свети по-добре от левия давай,иначе не си заслужава.

Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                                Нещо се втиросваш май? Ако десния свети по-добре от левия давай,иначе не си заслужава.

A това е другата причина де ... която забравих да я спомена .

Comment

Working...
                                X